PoosConnections

By poosconnections

Johan Beltman zit tussen de pinken en het beton

Donderdag 28 april: Ook deze week staat weer grotendeels in het teken van de verbouwing van Lindenstraat 12 te Deventer. Tot eind mei werken Hillebrand Bouw en Montagebedrijf Anton Bruggeman onder regie van MN Interieur met man en macht aan de metamorfose van het voormalige kantoor van deurwaarder Van den Bos, Jansen & Kersten tot woonhuis.

Vandaag waren zeven personen actief, onder wie Johan Beltman (67). Als inhuur medewerker van Hillebrand Bouw sjouwde hij eerst balen cement naar binnen om vervolgens de contouren van de inloopdouche neer te zetten. In zijn schafttijd nam ik even de tijd hem beter te leren kennen. Dat vergde enige energie want Johan is er een van de streek en zijn tongval is voor mij nog niet goed te volgen.
 
Bijzonder is dat hij nog met veel plezier werkt en dat er meer jeugdige zestigers door Peter Hillebrand wordt ingeschakeld. Wat mij opvalt is dat ze gemotiveerd zijn, oersterk zijn en zeer loyaal aan hun ‘baas’.
 
In 1968 kwam Johan als boerenzoon in contact met Hillebrand sr (Herman), die op dat moment zijn ouderlijke huis verbouwde. Hij was het mesten bij een boer wat beu en het opperen in de bouw leek hem leuker. Na de dood van zijn vader in 1985  zwaaide Johan de scepter over de stallen. Tien jaar geleden werd het wat rustiger na de sanering van de melkkoeien en hoefde Johan zich niet lang te bedenken om weer bij te springen bij Hillebrand bouw. 
   
Dit werk kan hij nog wel een tijdje volhouden, zo vermoedt hij. Zeker in combinatie met de permanente zorg over ca 40 pinken op zijn erf in Loo-Bathmen, een buurtgemeenschap tussen Holten en Bathmen. Die kalveren heeft hij overigens in ‘tijdelijk beheer tot ze drachtig zijn.’ Vindt hij ook mooi werk. En bij Hillebrand geniet hij er van het bouwmateriaal goed aan te voeren, maar ook om hand- en spandiensten te verrichten bij het slopen, metselen en beton storten. ,,Eigenlijk moet je alles kunnen en dat maakt het direct ook zo leuk.’’

Comments
Sign in or get an account to comment.