PoosConnections

By poosconnections

Nicky Hekster steelt show met Watson

Vrijdag 22 januari: Vandaag genoten van het seminar Internet van morgen dat ik voor SIDN mocht organiseren namens Frismakers. Ruim 30 experts kwamen bij elkaar om te praten over big data, internet of things  en veilig internet bij de organisatie achter .nl
 
Gaaf om te zien hoe je in een ochtend diverse nieuwe crossovers kan organiseren tussen verschillende organisaties. Maar ook gaaf om te ervaren hoe sommige bedrijven nieuwe kennis opzuigen en kennis durven te delen. Absolute trekpleister was Nicky Hekster van IBM. Hij is technical leader voor Healthcare en LifeSciences, maar sprak in Arnhem als IBM Watson Ambassadeur.
 
Watson is een computer die 80 procent van de ongestructureerde data op internet kan begrijpen en vertalen. In veel gevallen kan Watson snellere en betere adviezen geven bij second opinion in de zorg. Maar Watson is ook in staat een schaakwedstrijd tegen een grootmeester te winnen.
   
Leuk om met Nicky te praten over AFC en zijn ploeggenoten (onder wie Jack van Gelder), maar nog veel leuker om het aanbod te krijgen met Frismakers eens langs te komen om meer informatie te krijgen over Watson en de mogelijkheden van deze super computer. Kijk er reikhalzend naar uit! En samen met mij het Innovatiekabinet van de Kamer van Koophandel.

Comments
Sign in or get an account to comment.