PoosConnections

By poosconnections

Gerrit Holterman verknocht aan het andere Laren

Woensdag 8 juni: Timmeren is voor Gerrit  Holterman (54) zijn lust en leven. Vooral als hij de ruimte krijgt om het op zijn manier te doen voor zijn klanten. Bij Hillebrand Bouw, de hoofdaannemer van ons toekomstige huis in Deventer, voelt hij zich daarom helemaal thuis. Al 8 jaar en wat Gerrit betreft graag tot zijn pensioen.

,,Peter Hillebrand respecteert mijn vakmanschap en mening. Ik heb ervaren hoe belangrijk dat is. Ik heb ooit drie maanden thuis met een burnout gezeten omdat mijn toenmalige baas allesbehalve zo was.''

Gerrit plaatste vandaag de laatste architraves bij de deuren en ramen. Met trots sprak hij tijdens zijn schaftpauze over zijn zoon die ook timmerman is. Evenals zijn zwager. Gezamenlijk gaan ze straks de kinderkamer maken want het eerste kleinkind is aangekondigd.

Eigenlijk was Gerrit voorbestemd het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Op school ontdekte hij echter de liefde voor timmeren. Eerst als interieurbouwer maar uitsluitend binnen werken beklemde hem. Vandaar die switch met hamer en zaag.

Het buitenleven bindt hem al zijn hele leven aan het andere Laren (in de Achterhoek). ,,Als je daar bent opgegroeid dan wil je nergens anders meer wonen. De gemoedelijke sfeer en vooral het noaberschap zijn uniek.''

Comments
Sign in or get an account to comment.