PoosConnections

By poosconnections

Hans Nijboer legt vloeren met precisie marinier

Woensdag 23 juni: Hans Nijboer (49) heeft letterlijk de ontbrekende stukjes in ons nieuwe huis aan de Lindenstraat in Deventer gelegd met Lex Valk. De massief eiken houtenvloer in de huiskamer is inmiddels in de olie gezet zodat we het huis verder kunnen inrichten.
 
In alles is nog te zien dat Hans een mariniers achtergrond heeft. Tot 2006 verzorgde hij op vliegveld van Valkenburg het onderhoud van de Orions.  Ruim voor de sanering van deze verkenningsvliegtuigen besloot Hans zich toe te leggen op zijn hobby houtbewerking. Vanaf 2001 kluste hij eerst bij als vloerlegger. Nu maakt hij soms werkweken van 80 uur. Zo vaak wordt hij gevraagd. Hans werkt keihard en met een precisie van een marinier.  Zijn perfectionisme zit hem soms in de weg, maar voor minder kan hij niet werken.
 
Hij mist nog elke dag zijn werk als onderhoudsmonteur van vliegtuigen, maar het blij maken van klanten met een mooie vloer geeft hem ook veel voldoening. Bovendien kan hij nu wat makkelijker en beter werken in de buurt van zijn vrouw, die sinds acht jaar een zware strijd levert voor haar gezondheid. En soms stapt hij op zijn oude Goldwing motor om zijn geest leeg te maken. Want vloerleggen is pittig en zwaar (voor je rug en knieën).  Toch denkt hij het wel vol te houden tot zijn pensioen. De klanten staan nog steeds voor hem in de rij. Een groot compliment voor zijn werk!
 
 
   
 

Comments
Sign in or get an account to comment.