PoosConnections

By poosconnections

Marco Scholten: Deventer zonnekoning in wording

Vrijdag 1 juli: Vandaag moest ik aan Marco Scholten denken bij het schrijven van een blog namens het Innovatiekabinet van de KvK over de kansen die de energietransitie ontlokt. Heb Marco vorige maand voor de eerste keer  ontmoet bij een bespreking van een nieuw project rondom de Business Innovatie Centrum de Gasfabriek in Deventer.
 
Marco werkte ooit als ICT-expert op detacheringsbasis voor KPN en Zwitser Leven en later als consultant bij Topicus. Maar toen Topicus oprichter Harry Romkema hem uitdaagde voor zichzelf te beginnen, hoefde Marco zich niet lang te bedenken.  In de Gasfabriek ondersteunt hij nu andere startups op het snijvlak van innovatie en techniek. Maar zijn echte energie stopt Marco in de realisering en exploitatie van een zonnepark van 1600 tot 2500 zonnepanelen.
 
De exploitatie van zonnepanelen is echter nog een broze sector omdat de ontwikkelingen erg snel gaan. Maar Marco gaat zijn expertise ook gebruiken om het beheer van zonneparken met mooie ICT oplossingen aan te sturen. En dat is schaalbaar.
,,Ik wil mooie dingen maken als ondernemer met behulp van software. Als dat lukt, ben ik heel trots’’, aldus Marco.
 
   
 

Comments
Sign in or get an account to comment.