PoosConnections

By poosconnections

Dick Stokman gaat altijd overstag voor een feestje

Zondag 3 juli: Vandaag beloofd einde van de dag naar de zeilschool van Deventer te gaan om Dick Stokman aan het werk te zien als zeilinstructeur. En op het fraaiste terras zouden we zijn verrichtingen evalueren als basis voor het stukje voor de connectie van de dag. Dick en ik keken beiden naar dit moment uit, want we liggen elkaar heel goed.
 
Helaas had ik de zondag nodig om Olivier van Heck naar Amsterdam na te reizen met de trein. In zijn studentenkamer aan de Keizersgracht moest ik de (enige) sleutel van de Mini van Marie-Françoise van Heck terughalen en de sleutel van de fiets, terwijl Olivier elders in het land vakantiewerk uitvoerde. Per abuis waren de sleutels na een zwaar feest in Deventer mee gegaan naar Amsterdam. Olivier wist toen nog niet dat in de auto van zijn moeder het grootste deel van de Franse proefwerken lagen die bepalend kunnen zijn voor de gesprekken over overgang van menig leerling op het Etty Hillesum Lyceum…
 
Weet zeker dat Dick hartelijk had moeten lachen wanneer hij de reden had gehoord waarom we elkaar hebben gemist. Zaterdagochtend rond 9.30 uur trof ik diezelfde Dick en zijn vriend Olivier bij ons op de bank slapend aan in de woonkamer. Lagen ze pas enkele uren na een lange en doorweekte nacht. Zelfs het bestijgen van de trap naar de slaapkamer was toen al te veel gevraagd.
 
Na een gedwongen ontbijt doken ze alsnog het mandje in om er in de loop van de middag (brak!) uit te komen. Dick liet toen al duidelijk weten dat drank vanaf dat moment taboe zou zijn, want hij wilde zondagochtend fris en fruitig de leerlingen van zijn zeilschool ontvangen en instrueren op de zijarm van de IJssel.
 
Zo schattig om te horen, want Dick is een feestnummer eerste klas. Maar als het om werken gaat en zeilen dan haalt hij de teugels strak aan. Vorig jaar moest hij op last van zijn ouders zijn studie staken in Groningen omdat hij alleen pintjes scoorde en geen enkele studiepunt. Dick besloot zijn vader te assisteren met klussen. Een compleet huis heeft hij verbouwd. Volgend jaar wil hij het toch weer proberen in de collegebanken. Op Saxion volgt hij dan een scholing tot HR expert. 
   
Heb al mooie gesprekken met hem gevoerd over de banen van de toekomst en leven op gevoel. Want dat doet Dick nu al. Waarschijnlijk bindt ons dat ook! Nu nog gauw een keer samen overstag gaan op de IJssel en hem dan ook zeilend op de foto vastleggend. Heb nu voor dit blog zijn profielfoto van Facebook geplukt.

Comments
Sign in or get an account to comment.