PoosConnections

By poosconnections

Henk Bulo serveert stoofschotel op z'n Surinaams

Maandag 11 juni: Henk Bulo (66) is een fenomeen als horca-uitbater in Deventer en vandaag heb ik dat mogen ervaren met mijn vriend Daan Fens.

In de 7e Hemel op het Grote Kerkhof springt hij bij in het eetcafé, maar in de praktijk betekent dat hij dag en nacht achter de tap staat. Naar het schijnt leeft hij na sluitingstijd op met de laatste gasten. Gelukkig voor Henk woont hij twee deuren naast de 7e Hemel boven mijn favoriete ijs en koffiesalon GIO's. Maar het kan ook voorkomen dat hij in de 7e Hemel in slaap valt. Heerlijke gedachte trouwens.
 
Als je Henk ziet, dan weet je direct hij bijzonder is. Mijn verzoek of het Vlaamse stoofpotje ook op zijn Surinaams bereid kan worden, valt in goede smaak. Het betekent dat Henk in alle rust de bestelling kan doorgeven. En dat bevalt hem wel.
 
Wilde eigenlijk mijn liefde voor Suriname met Henk delen, maar dat bleek onmogelijk. Henk komt al jaren niet meer in zijn vaderland. Hij is er op uitgekeken, mede door Bouterse. Ook van buitenvrouwen en kanaries moet hij niets (meer) hebben. Beweert hij.
 
Kan mij ooit herinneren dat ik een Deventenaar in Paramaribo ontmoette op een druk plein met in zijn hand een kooitje met kanarie. Hij stond daar dagelijks in zijn vakantie met de kanarie van een vriend om het beestje te laten wennen aan omgevingsgeluiden. In Suriname wordt namelijk flink gewed op kanaries met het hoogste lied….
 
Henk zelf praat dus liever over Nederland. Hij was ooit voorbestemd om cellist te worden, maar een blessure dwong hem tot een andere loopbaan. Als vlieger verkende hij vanaf Teuge de omgeving en weer later werd hij professioneel levensverteller in café de Doelen die hij bestierde op de Brink.
    
In zijn tweede jeugd helpt hij dus zijn vriend in de 7e Hemel. Ga hem binnenkort eens opzoeken rond sluitingstijd.

Comments
Sign in or get an account to comment.