PoosConnections

By poosconnections

Edwin ter Velde: Zero Waste!

Dinsdag 1 december: Als je van Edwin ter Velde een hand krijgt, dan voel  je direct de kracht van zijn verhaal en persoon. Edwin is een kerel die er geen gras over laat groeien wat hij wil en nastreeft. Ken Edwin al vele jaren en heb hem in verschillende rollen meegemaakt als ondernemer. Heb hem onlangs gekoppeld aan Arend-Jan Majoor, die ‘partner in crime’ is met zijn initiatief www.stopmijnafval.nl

Edwin werkt aan eenzelfde missie: geen afval (zero waste) dat hij koppelt aan een landelijke (school)campagne om plastic in te zamelen en te verkopen.  In Houten heeft hij er zelfs een Zero Wastelab voor ontwikkeld. Met de opbrengst van plastic wil hij samen met (Zuid/Noord) Poolavonturier Wilco van Rooijen een nieuw solarvoertuig maken van afvalplastic. Hiermee wil hij de Antarctic expeditie volbrengen in 2017. Een loodzware uitdaging, maar het siert Edwin dat hij deze challenge aangaat.
 
Vandaag sprak hij daar zeer bevlogen en indringend over op het Green Igloo Congres in CineMec Ede voor enkele honderden gasten.  Vooruitlopend is het schoolboek alvast gedrukt voor de basisscholieren. 

We gaan nog veel horen over Edwin. Binnenkort ga ik er met veel plezier over bloggen.
 
   
 

Comments
Sign in or get an account to comment.