PoosConnections

By poosconnections

Jolanda en Richard vrienden van ….

Donderdag 3 maart: Eindelijk weer eens tijd naar het beloofde land van Nederland te gaan: Terschelling! We verblijven daar minimaal twee keer per jaar bij onze vrienden Heleen Bosscher en Hans Bisschops in hun huisje de Bergeend.

Winter of zomer; elk jaargetijde heeft zijn charmes op Terschelling.  En sinds twee jaar hebben we ook Oerol mogen ontdekken. Ook geweldig. Hans en Heleen komen pas morgen, maar Marie-Françoise en ik voelen ons er direct thuis. Ook omdat we er inmiddels vele autochtone inwoners kennen en uiteraard de grote vriendenschaar van H&H, onder wie Jolanda Degen en haar vriend Richard Dieben. Ook zij stapten vandaag op de draagvleugelboot naar het eiland.
 
Jolanda en Richard zijn eigenlijk vrienden van de kinderen van Hans en Heleen, maar ze zijn inmiddels ook huisvrienden van Hans en Heleen. Mooi om te ervaren en te zien. Beiden komen ook uit Leiden en hebben ongezien op advies van Hans een huis gekocht in Midsland aan Zee. Ze zijn er niet meer weg te slaan met hun hond. En als er een zuchtje wind is dan rukt Richard er al op uit met zijn kite. Hans volgt hem dan als een jonge hond.
 
Denk dat Jolanda er vooral tot rust komt. Ondanks haar lieve meisjesachtige uitstraling is ze een powervrouw. Ze is al meer dan tien jaar mede directeur/eigenaar van Otrova, de moedermaatschappij van Vliegtickets.nl en WTC.nl. De organisatie groeit als kool en boekt jaarlijks meer dan 180 miljoen omzet in een zeer competitieve sector.
 
Onlangs was ik met Hans bij de MKB Innovatie Top 100 in Sugar City in Halfweg. Hans wees toen vol bewondering naar  de voormalige suikersilo’s waar Jolanda de scepter zwaait.
 
Weet zeker dat we elkaar komende dagen vaker tegenkomen in de Walvis, bij Hessel of op strand voor een mooie wandeling. Daar waait dan de stress van aller dag bij je weg.


  

Comments
Sign in or get an account to comment.