PoosConnections

By poosconnections

Map Nihom: AFC als tweede huiskamer

Zaterdag 12 maart: Eindelijk Bart en Cédric weer eens zien voetballen bij SV Rap 9, nu bij AFC 11. Bij de tegenstander speelde Rody Turpijn, die nog een Champions Leaguewedstrijd bij Ajax op zijn sportieve cv heeft staan. Mooi om te zien hoe mannen als hij nog altijd heel blij kunnen zijn na een overwinning. Dat maakt voetbal nog steeds mooi!
 
In het clubhuis van AFC de nederlaag van 3-2 van SV Rap maar weggespoeld en de handen geschud van tal van bekenden. AFC is een speciale voetbaldorpsgemeenschap op de Amsterdamse Zuidas. Jack van Gelder speelt er al sinds mensenheugenis, maar het grapje gaat dat je niet met Jack speelt, want je krijgt nooit meer de bal van hem terug als hij de bal in bezit heeft.
 
Ook de roemruchte Ajacied Ben Muller en Sjaak Swart waren er vandaag weer. De kleinzoon van Sjaak speelt in zaterdag 1 van AFC dat wordt gecoacht door Ben Nihom, de zoon van Map. Met Map en politicus Jacques Monasch (PvdA) heb ik samen mogen werken aan de oprichting van de stichting Meer dan voetbal.
 
Ik heb Map ervaren als een creatief fenomeen. Hij is van alle markten thuis. Van het sportgala van NOC*NSF tot de promotie van Ben & Berry’s IJs. Daarnaast is hij als huis- en studievriend van Michael van Praag ook goed ingewijd in de voetbal- en muziekscene.
 
AFC is de tweede huiskamer van Map. Mooi dat ik hem tegen kwam bij dit toevallige bezoek aan sportpark Goed Genoeg. Spijtig om te horen dat ‘ons gedachtegoed over de maatschappelijke functie van het voetbal’ na tien jaar min of meer de nek is omgedraaid. Maar Nihom Map blijft altijd lachen. Hulde!
 
 
 
 
 
 
   
 

Comments
Sign in or get an account to comment.