PoosConnections

By poosconnections

Jacqueline Koelewijn zingt het hoogste lied

Zaterdag 25 juni: In de voortuin van ons huis dat bijna bewoonbaar is, het jaarlijks optreden van het Bouwkundekoor bijgewoond. Bouwkunde is het intiemste theater van Deventer. Dertig jaar geleden werd bij wijze van grap aangekondigd dat een koor zou optreden in dit theatercafé. Daar kwamen zoveel mensen op af dat het koor er ook echt kwam.
 
Sinds 17 jaar maakt Jacqueline Koelewijn, echtgenote van Albert Mathijssen, deel uit van dit koor. En dat was voor Marie-Françoise en mij reden te komen luisteren. Jacqueline is een zeer innemende vrouw die al jarenlang verbonden is als maatschappelijk werkster aan Bartimeus. Zij is de 39 jaar al gepasseerd (zegt ze) en combineert haar werk met die van coach van JKcoaching. Ze leert dan anderen talenten te gebruiken zodat ze nog gelukkiger kunnen worden, zo lees ik op haar website.
 
En Jacqueline wordt dus zelf  heel blij en gelukkig van zingen. En het draaien van bardiensten, want om die reden wordt ze ook onmisbaar genoemd. Zo benadrukken haar koorgenoten. Als mezzosopraan treedt ze maar een keer per jaar op, op het pleintje voor de Athenaeum Bibliotheek waar mijn broervriend Clemens zijn laatste jaren zo gelukkig heeft gesleten als stadshistoricus.
 
Ter voorbereiding op dat ene optreden moeten alle leden 17 liedjes uit het hoofd leren. Albert merkt daar thuis niets van, want Jacqueline zingt vooral uit volle borst wanneer ze weer eens in de auto moet stappen. ,,En dat is heerlijk, want het ontspant je. Alle stress raak je kwijt.’’
   
Maar Jacqueline houdt wel graag overal controle over. Ook over dit stukje. Daar heb ik uiteraard rekening mee gehouden!

Comments
Sign in or get an account to comment.