PoosConnections

By poosconnections

Ruud Boon: veel gevraagd bestuurder

Woensdag 9 maart: Vandaag de eerste bestuursvergadering gehad van stichting TEVREDEN, die 80 tot 90 speelplekken in de gemeente Deventer gaat beheren de komende tien jaar.
Boeiend en vooral interessante ontwikkeling voor gemeenten die stoeien met de exploitatie van publieke ruimten.
 
Martijn & Martijn(Wubbolts en Willems) en Kim Snijders willen graag deze plekken in stand houden om de leefbaarheid van de stad in stand te houden. Het geld dat de gemeente had moeten uitgeven voor de sanering gebruiken zij nu om de speelplekken te kunnen behouden in samenwerking met buurtgemeenschappen. Mooie vorm van participatie.
 
Samen met Ed den Besten (directievoorzitter Rabobank Salland) en Ruud Boon vorm ik het bestuur. Ruud leidde vandaag voor de eerste keer op soepele wijze de bijeenkomst. Alle drie doen we deze klus belangeloos omdat we deze sociale vernieuwing graag een kans willen geven. Bovendien zijn de initiatiefnemers idealistisch en zeer bevlogen.
Enkele gemeenten zullen deze activiteit met meer dan gemiddelde belangstelling volgen. Wellicht zet Deventer en de stichting een nieuwe trend met deze stap.
 
Ruud en Ed zijn ervaren en veel gevraagde bestuurders, zo heb ik wel gemerkt. Ruud is van oorsprong organisatie-adviseur in de publieke sector. Maar daarnaast heeft hij een rijk leven als bestuursvoorzitter van het Theaterschip en stichting Kinderen van Uganda, maar hij zet ook zijn stem in als voice-over voor documentaires, commercials en training en advies van presentators.

 

Comments
Sign in or get an account to comment.